User Tools

Site Tools


creatives:html

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
creatives:html [2018/06/12 11:33]
zkocsis
creatives:html [2020/07/14 16:15] (current)
dtakacs [Goa3 események használata]
Line 20: Line 20:
 **Ennek használatát javasoljuk, és az erről szóló dokumentációnk itt érhető el: [[http://dev.adverticum.com/creatives:ehtml]]** **Ennek használatát javasoljuk, és az erről szóló dokumentációnk itt érhető el: [[http://dev.adverticum.com/creatives:ehtml]]**
  
-Új megoldásunk célja, hogy megkönnyítsük az egyre terjedő, és a Flash-t leváltó HTML alapú kreatívok kezelését a kampánymanagerek és a kreatívosok számára egyaránt. Ezt egy Markup sablon formájában alakítottuk ki, melyet mindneki számára díjmentesen elérhetővé teszünk.+Megoldásunk célja, hogy megkönnyítsük az egyre terjedő HTML alapú kreatívok kezelését a kampánymanagerek és a kreatívosok számára egyaránt. Ezt egy Markup sablon formájában alakítottuk ki, melyet mindneki számára díjmentesen elérhetővé teszünk.
  
 A kreatív elkészítése szempontjából sokkal egyszerűbb a folyamat, mert kreatívnak lényegesen kevesebb megkötésnek kell megfelelnie. Címszavakban a következő előnyökkel jár, szemben a HTML banner használatával: A kreatív elkészítése szempontjából sokkal egyszerűbb a folyamat, mert kreatívnak lényegesen kevesebb megkötésnek kell megfelelnie. Címszavakban a következő előnyökkel jár, szemben a HTML banner használatával:
Line 339: Line 339:
 :!: **Figyelem! A HTML bannert az AdServer iframe-ben jeleníti meg, így Markup bannerekre az itt írtak nem alkalmazhatóak. Az itt megadott linkeket egy iframe-ben megjelenítve végezhető el a mérés a Markup bannerek esetén.** :!: **Figyelem! A HTML bannert az AdServer iframe-ben jeleníti meg, így Markup bannerekre az itt írtak nem alkalmazhatóak. Az itt megadott linkeket egy iframe-ben megjelenítve végezhető el a mérés a Markup bannerek esetén.**
      
-A HTML bannerekben (de a Flash bannerben is) megoldható egyes eseményeknek (például a nem cél oldalra vivő kattintásoknak, vagy a tabok használatának) nyomonkövetése is, speciális tracking URL-ek segítségével. A tracking URL-eket és azt az információt, hogy melyik tracking URL-nek melyik eseményt kell mérnie, a kampánymenedzsertől kapja a bannerkészítő. (Ezeket a kampánymenedzsernek külön mérőkampányba érdemes felvennie.)+A HTML bannerekben megoldható egyes eseményeknek (például a nem cél oldalra vivő kattintásoknak, vagy a tabok használatának) nyomonkövetése is, speciális tracking URL-ek segítségével. A tracking URL-eket és azt az információt, hogy melyik tracking URL-nek melyik eseményt kell mérnie, a kampánymenedzsertől kapja a bannerkészítő. (Ezeket a kampánymenedzsernek külön mérőkampányba érdemes felvennie.)
  
 :!: ** Figyelem! Az adminfelületen felvehető és az alábbi módon referálható URL-ek beleszámítanak a banner CT adataiba, így trackingre nem ezeket, hanem a tracking linkek direkt beépítését ajánljuk!** :!: ** Figyelem! Az adminfelületen felvehető és az alábbi módon referálható URL-ek beleszámítanak a banner CT adataiba, így trackingre nem ezeket, hanem a tracking linkek direkt beépítését ajánljuk!**
Line 370: Line 370:
 Az összegyűjtött adatokat a rendszer egy ideig tárolja/gyűjti, majd a ciklikus adatküldő juttatja el szervereink felé. Ez 3 másodpercenként történik, amennyiben van küldendő adat, és a böngészőablak is fókuszban van. Ezzel minimalizálható az adatvesztés, de az adatforgalom is jóval csekélyebb, mintha minden mérést egyből küldenénk. Az összegyűjtött adatokat a rendszer egy ideig tárolja/gyűjti, majd a ciklikus adatküldő juttatja el szervereink felé. Ez 3 másodpercenként történik, amennyiben van küldendő adat, és a böngészőablak is fókuszban van. Ezzel minimalizálható az adatvesztés, de az adatforgalom is jóval csekélyebb, mintha minden mérést egyből küldenénk.
  
-A különböző banner típusokban (HTML, Flash stb.) különbözőképpen kell meghívni a mérőpontokat. Ezekre mutatunk egy-egy példát lentebb. A bannerhez rendelt mérőpontokat a zónán keresztül lehet elérni, a fentebb bemutatott ''.getZone()'' függvény segítségével.+A különböző banner típusokban (HTML,stb.) különbözőképpen kell meghívni a mérőpontokat. Ezekre mutatunk egy-egy példát lentebb. A bannerhez rendelt mérőpontokat a zónán keresztül lehet elérni, a fentebb bemutatott ''.getZone()'' függvény segítségével.
  
 Azt, hogy egy mérőpontot hányszor lehet meghívni egy banner letöltésen belül, lehet korlátozni, ami azt jelenti, hogy például bannerenként maximum 5 nyitásig számoljon a rendszer egy oldalletöltésen belül, mert a túlzott adatgyűjtés az információmennyiség rovására mehet. Azt, hogy egy mérőpontot hányszor lehet meghívni egy banner letöltésen belül, lehet korlátozni, ami azt jelenti, hogy például bannerenként maximum 5 nyitásig számoljon a rendszer egy oldalletöltésen belül, mert a túlzott adatgyűjtés az információmennyiség rovására mehet.
Line 587: Line 587:
 </code> </code>
  
-**2. Alternatíva lehet az egyedi zónára való feliratkozás**, ami a kreatív készítőknek jelenthet könnyebbséget. Ezzel kivitelezhető lehet például egy olyan kreatív, mely csak akkor kezdi el az animációját, mikor képernyőre kerül. Ez Markup vagy Flash bannerek esetében működhet.+**2. Alternatíva lehet az egyedi zónára való feliratkozás**, ami a kreatív készítőknek jelenthet könnyebbséget. Ezzel kivitelezhető lehet például egy olyan kreatív, mely csak akkor kezdi el az animációját, mikor képernyőre kerül. Ez Markup esetében működhet.
  
 <code javascript> <code javascript>
creatives/html.1528796035.txt.gz · Last modified: 2018/06/12 11:33 by zkocsis